szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felkészültek az egyetemi kollégiumok, hogy szeptembertől újra fogadják a hallgatókat - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint bár lesznek speciális szabályok és óvintézkedések, a felvehető létszámokat nem csökkentik az egyetemek.

A Debreceni Egyetem azt közölte az oldallal, hogy az új tanévet a teljes, hivatalos férőhelyszámmal kezdik, ugyanakkor forgatókönyvük arra nézve, hogy mi legyen a külföldi hallgatókkal, mint írták, hosszú távra szobákat bérelnek az egyik helyi szállodában. Nyíregyházi Egyetemre is visszatérhetnek a külföldi hallgatók, és szükséges esetén gondoskodnak a hatósági házi karanténra kötelezett fiatalok elhelyezéséről.

A Soproni Egyetem már szigorúbb, Katona György oktatási rektorhelyettes azt mondta, hogy kéthetes karanténra köteleznek valamennyi külföldről érkező hallgatót. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) is új szabályokkal készül: a lakószobákon kívül a közös használatú területeken és a közösségi helyiségekben mindenki számára kötelező védőmaszk viselése, a liftekben egyszerre csak egy fő tartózkodhat és az épületekben mindenhol kérik a másfél méteres távolság megtartását - írják.

A férőhelyek számában nem tervez változtatást a Műegyetem, de például a vendégfogadást szigorúan szabályozzák. Az ELTE tervezett szabályairól itt írtunk korábban - ővárosban a kieső férőhelyeket a magánkollégiumi kapacitások bővítésével és olcsó albérleti lehetőségek biztosításával pótolják majd.

Azt, hogy mikor lesznek a beiratkozások itt, azt pedig, hogy melyik egyetemen tartanak gólyatábort itt gyűjtöttük össze nektek. Arról pedig, hogy milyen tanrendben indul az új félév itt olvashatjátok el a cikkünket.  

A kollégiumi szabályokra is hatással lesz a vírushelyzet közölte az ELTE

A járványhelyzet miatt a kollégiumokban is több változást vezetett be az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!