szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pereskednek az amerikai hallgatók, akik a koronavírus járvány miatt otthonról tanulnak.

Az amerikai egyetemi hallgatók több mint 50 intézményt perelnek, és részleges tandíjat, kollégiumi- és étkezésidíj visszatérítést követelnek a leállítás után - írja Bloomberg.

A Kaliforniai Egyetemet, valamint olyan magánintézményeket, mint Columbia, Cornell és New York-i Egyetem. A jogi szakértők szerint akár milliárd dolláros követeléseket is jelenthet az intézményeknek. A legtöbb főiskola nem volt hajlandó kommentálni a Bloomberg értesüléseit.

Azonban néhány főiskola már most jelezte, mint például a Harvard, a Columbia, a Middlebury és a Swarthmore is beleegyezett abba, hogy valamilyen formában visszatérítik a fel nem használt kollégiumi díjak egy részét.

Magyar egyetemisták találmánya nyert rangos európai díjat

Az egészségügyi dolgozókon segítő csodaszemüveggel rangos elismerést szereztek magyar egyetemisták.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.