szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nyelvtanulási diákhitelt felvett anyák számára is kiterjesztik a gyermektámogatási kedvezményt - közölte a Diákhitel Központ. Itt vannak a részletek.

A 2020. január 1-jét követő második gyermek megszületése vagy örökbefogadása esetén elengedik az édesanyák fennálló nyelvtanulási diákhitel tartozásának felét, a harmadik vagy további gyermek születése esetén pedig a teljes tartozást - írja a Diákhitel Központ közleményében.
 
Hozzáteszeik: amennyiben az több diákhitel szerződése is van az érintet anyának, akkor a választhat, melyik tartozását engedjék el.

A központ 2018. január 1-je óta több mint 3 milliárd forint értékben engedte el több ezer édesanya tartozását a diákhitel1 és a diákhitel2 esetében a második és harmadik gyermek megszületése után - emelték ki.

Mit érdemes még tudni a nyelvtanulási diákhitel visszafizetéséről?

Ha a nyelvtanulási diákhitelt felvevő hallgató vagy volt diák a támogatott nyelvek egyikéből legalább B2 szintű (középfokú), komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerez, és ezt a nyelvvizsga bizonyítvány másolatának benyújtásával igazolja, akkor a bejelentés napjától hitele kamatmentessé válik a kormány kamattámogatásának köszönhetően - áll a közleményben. A nyelvtanulási diákhitel részleteiről itt olvashattok el mindent.

A diákhitelről és az igénylési lehetőségeitekről bővebben itt olvashattok:

Nem emelkedik jövőre a diákhitel kamata: ilyen típusú kölcsönöket igényelhettek

2020-ban is 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 kamatmentes, míg az ősszel bevezetett Nyelvtanulási Diákhitel kamata szintén 1,99 százalék marad - írja honlapján a Diákhitel Központ.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.