szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak az állami ösztöndíjas képzésen tanulók számára, az önköltséges szakok hallgatói is nyerhetnek el különböző ösztöndíjakat. Mutatjuk, melyik típusúaknak érdemes utánanéznetek.

A legtöbb egyetemen az önköltséges képzésen tanuló egyetemistáknak is szól néhány ösztöndíj. Ha korábban nem ismertétek őket, most jól jegyezzétek meg, és ha eljön a pályázási időszak, legyetek résen, mert több százezer forintot kaphattok vissza az egyetemtől. Általában kompenzációs program néven fut az önköltséges képzésekről pályázható ösztöndíj neve. Van, ahol akár a tandíj teljes összegét elengedhetik, de önköltség felének visszafizetése is jellemző lehetőség. Ehhez viszont valóban a legkiválóbb tanulmányi eredményt kell produkálnotok.

Ha elnyeritek a kompenzációs ösztöndíjat a Corvinus vagy éppen a PPKE diákjaként, az önköltségetek díjának felétek visszakaphatjátok. De az ELTE-n van lehetőségetek kompenzációs díjra abban az esetben is, ha párhuzamosan két képzést végeztek önköltséges formában.

400+ ösztöndíj

Hasonló lehetőség van az önköltséges hallgatók számára a BME-n is, ráadásul a 400+ ösztöndíj a következő tanévtől mesterképzésben tanulók számára is elérhető. De a BGE A „Biztos Jövő Ösztöndíj” célja is ugyanez. Az egyetem valamennyi szakán a legjobb eredményt elért nappali munkarendben tanuló hallgatói ösztöndíjban részesüljenek. Alapszakonként és évfolyamonként félévente legalább egy fő 100%-os, továbbá több hallgató 50% illetve 25% önköltségnek megfelelő ösztöndíjat kaphat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!