szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanulnátok? Mielőtt jelentkeztek, fontos tudni, hogy az ott tanulókra más szabályok vonatkoznak, mint a többi felsőoktatási intézmény hallgatóira.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) három finanszírozási forma van: önköltséges, önköltség fizetésére nem kötelezett hallgató, aki hivatásos, szerződéses vagy honvéd tisztjelölti jogviszonyban áll, illetve a közszolgálati ösztöndíjas, amely az állami ösztöndíjas megfelelője.

Jó hír, hogy a közszolgálati ösztöndíjjal támogatott, valamint a honvédtiszti alap- és mesterképzésen eltöltött félévek nem számítanak bele az állam által támogatott 12 félévbe. Tehát a közszolgálatin szerzett, nem önköltséges képzés után még minden államis féléveteket (mind a tizenkettőt) felhasználhatjátok más intézményben.

Az viszont a közszolgálati ösztöndíjra is igaz, hogy legfeljebb két félévvel csúszhattok, tehát egy 6 féléves alapszakon legfeljebb 8 félévig lehettek közszolgálati ösztöndíjasok, ezután átkerültök önköltséges képzésre.

Ennyien kerülhetnek be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre a 2019-es felvételin

Február 15-ig jelentkezhettek a 2019-es felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 18. rész: Nemzeti Közszolgálati Egyetem.