szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Márciusban el kell kezdeni tervezni az átállást, ha a Budapesti Corvinus Egyetemet valóban el akarják juttatni 2030-ra a világ 200 és Európa 100 legjobb egyeteme közé.

A Budapesti Corvinus Egyetemnek júliusra kell alapítványi működésűvé válnia. A rektor és a kancellár vezette egyetemi szervezetben megközelítőleg 100-an igyekeznek a „jövőt fölvázolni” – mondta el az Inforádiónak az átalakításon dolgozó testület vezetője Csák János.

Ezek a tervezetek, alternatívák kerülnek be a tanácsadó testület elé – tette hozzá. Mint mondta: márciusig látniuk kell az állam által létrehozott közhasznú alapítvány struktúráját, utána három hónap marad a finomhangolásra és a jogszabályoknak megfelelő változások végrehajtására. 

Július 1-jével a Innovációs és Technológiai Minisztérium átadja a fenntartói jogokat az alapítvány kuratóriumának – mondta Csák János, hozzátéve: a Corvinus Egyetem működésében 2019-ben még nem lesz semmilyen változás.

A felvételi szisztéma nem változik, az intézmény marad az állami felvételi rendszerben. 2020-tól is ugyanannyi hallgató tud majd ingyenesen tanulni az egyetemen, mint most – emelte ki. 

Újabb rangsor: Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus

Idén is összeállította Európa legjobb üzleti iskoláit tartalmazó rangsorát a Financial Times - a listára Magyarországról a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara került fel, a rangsorkészítők a 82. helyre sorolták az intézményt.