Ismét kisiskolások lepték el a BME egyetemi előadótermeit

A BME immáron negyedik alkalommal indította el nagy sikerrel a Gyerekegyetemet, amelyen a tanulók élményszerűen ismerkedhetnek meg a műszaki és természettudományokkal.

Forrás: bme.hu/Philip János

A BME Gyerekegyetem elnevezésű nyári tudományos tábora 2015-ben indult a Műegyetemen, akkor 300 gyerek zárta sikerrel tanulmányait. 2016 óta már két turnusban, évente több mint 600 gyermek vesz részt a két hetesre duzzadt rendezvényen, ahogyan idén is csaknem ennyi lesz a program végén oklevelet szerző tanulók száma. Az első turnusban az általános iskolás 2-5. osztályos gyerekek vesznek részt, míg a jövő heti második szakaszban a 6-8. osztályosok.

hirdetés
hirdetés
Forrás: bme.hu/Philip János

Azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen az egyetemi élet nálunk, ha később kedvet kapnátok hozzá – hangsúlyozta köszöntőjében Orosz László egyetemi docens, aki a Gyerekegyetem szimbólumává vált műegyetemi bagolynak öltözött be - írja az egyetem a honlapján.

Zseniális videó: mit csinál egy csapat BME-s, ha előadás közben elmegy az áram?

Mit csinál egy előadóteremnyi BME-s hallgató, ha óra közben elmegy az áram? Előveszi a telefonját, és azzal világít. És mit csinál a BME-s oktató? Folytatja az órát, mintha mi sem történt volna. A következő videót a Budavári Schönherz Stúdió tette közzé Facebook-oldalán, érdemes megnézni: Egy évvel ezelőtt az ELTE-n történt hasonló, a hallgatók ott is a telefonjukkal mentették meg az előadást.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X