Dúl a háború a Facebookon: ömlenek a kritikus kommentek a Debreceni Egyetem oldalára

Hiába törlik a felhasználói kommenteket a Debreceni Egyetem hivatalos Facebook-oldalának szerkesztői, a Vlagyimir Putyin díszpolgári címe ellen tiltakozók újabb felületet találtak, az egyetem több mint 13 ezer tagot számláló facebookos közösségében teszik közzé véleményüket az orosz elnöknek megszavazott elismerésről.

"Erények nevén settenkednek hozzánk a bűnök. Bátorság címén lappang a vakmerőség, a lomhaságot mérsékletnek hívják, meggondoltnak fogják fel a gyávát: nagy a veszély, ha ezek között nem ismerjük ki magunkat" - van olyan felhasználó, aki ezzel a Seneca-idézettel üzent a Debreceni Egyetemnek a Facebookon, mások azt írták, "szerintem levehetitek cégért, és becsukhatjátok a boltot", "Európa szégyene", de "Putyint kár volt" bejegyzés is érkezett a felsőoktatási intézmény nem hivatalos, elsősorban hallgatói rendezvények népszerűsítésére használt Facebook-oldalára.

Úgy tűnik, a Vlagyimir Putyin egyetemi díszpolgári címe ellen tiltakozók jelenleg ezt a felületet használják - az elmúlt napokban több tucat bejegyzés jelent meg - a kritikus kommentek közzétételére, az egyetem hivatalos Facebook-oldaláról ugyanis folyamatosan törlik a Putyin témájú hozzászólásokat.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Facebook

Napok óta tart a Facebook-háború

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyetem szenátusa augusztus közepén döntött Vlagyimir Putyin orosz elnök díszpolgári címéről. Azzal indokolták, hogy a magyar mellett az orosz kormány is komoly szerepet szánt az intézménynek a Paks II. projektben, szakembereket fognak ott képezni.

A döntés ellen tiltakozók az egyetem hivatalos Facebook-oldalát vették célba, hétvégén záporozni kezdtek az 1 csillagos értékelések. Az eduline hétfő reggel még ellenőrizte az értékelések átlagát: akkor 3300 értékelés után 1,3-on állt, háromezren egy csillagot adtak. Keddre megszűnt a hivatalos értékelési lehetőség az oldalon.

A Debreceni Egyetem hivatalos oldala hétfő reggel - akkor még látszottak az értékelések
A Debreceni Egyetem hivatalos oldala hétfő reggel - akkor még látszottak az értékelések
Forrás: Facebook

Szerdára a felsőoktatási intézmény hivatalos Facebook-olalának szerkesztői megunták a kritikus posztokat, és elkezdték azokat törölni. Péntek reggel mindössze két Putyin témájú bejegyzést találtunk, mindkettő éjszaka tették közzé, így az oldal kezelőinek valószínűleg még nem volt alkalmuk törölni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X