Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Te is bumeránggyerek vagy?

1

Újabb adatok láttak napvilágot a „mamahotel” lakóiról az Egyesült Államokban: a Pew Research Center legfrissebb, márciusban nyilvánosságra hozott felmérése szerint a 18-34 évesek 39 százaléka él még mindig együtt a szüleivel – számolt be a Good című lap.

hirdetés
hirdetés

Sokak szerint az „elveszett generáció” tagjai élősködnek családjukon, lusták, semmirekellőek, és soha nem fognak a saját lábukra állni. A legújabb kutatások azonban kifejezetten szerencsésnek tartják a bumeránggyerekeket.

A Melbourne Institute legfrissebb jelentése szerint többnyire a tehetősebb családok gyerekei maradnak sokáig a „mamahotel” lakói, míg a korlátozottabb anyagi viszonyok között élők hamarabb elköltöznek otthonról, és megpróbálnak önálló életet kezdeni.

A Pew Research Center kutatása szerint a 25-34 évesek több mint háromnegyede jól érzi magát otthon, elégedett az életszínvonalával, és optimista a pénzügyeit illetően. Többségük különösebb külső motiváció nélkül nem is tervezi, hogy elköltözik a szülői házból. Mikor pedig így dönt, a szülőktől kapott pénzre támaszkodva, az általuk vásárolt lakásban kezd új életet, míg egytizedük jól fizető munkahelyet is a családtagok kapcsolatainak felhasználásával kap.

A Good című lap cikke szerint ezért nem kell azon aggódni, hogy a bumeránggyerekek tönkreteszik a gazdaságot és az ingatlanpiacot: bár később repülnek ki a családi fészekből, egyből biztos egzisztenciával indítanak. „A társadalomnak inkább a kevésbé tehetős huszon- és harmincasok problémáira kellene koncentrálnia, hiszen ők azok, akiket a válság negatív hatásai leginkább érintenek” – írja a lap. A bumeránggyerekekről szóló összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

pepe82

Személy szerint engem is érint a "mamahotel" szindróma,és kicsit bosszant hogy párhuzamot próbálnak vonni azokkal a szerencsés,jól szituált,semmirekellő,bohém,élősködőkkel akik még felnőtt koruk hajnalán is a szülői ház "kényelmét"? élvezik.Esetleg még párkapcsolatuk is van.Mert a szülőkre mindig lehet számítani..De ennek elemzésébe most nem szeretnék jobban belemerülni.Inkább csak jelezni szeretném,hogy van az úgy hogy a jelenlegi társadalmi,politikai körülmények között egy huszon-haminc éves egyedül álló embernek talán a legoptimálisabb kompromisszum az ha a szüleinél tud lakni és van élettere.Ebben az észak balkáni országban.....

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X