szerző:
Eduline

A legelismertebb egyetemek neve a legtöbbször garanciát jelent a minőségi képzésre, amit a munkaadók gyakran kiemelt bérrel honorálnak. Íme az öt legmagasabb kezdő fizetést ígérő egyetem listája.

A Huffington Post az Egyesült Államok nyugati partjának egyetemeit és főiskoláit rangsorolta aszerint, hogy a pályakövetési adatok alapján hol számíthatnak a legmagasabb kezdő fizetésre a hallgatók.

1. Stanford University

A legmagasabb kezdő bért a Stanford University ígéri a diákoknak: a pályakezdők átlagosan évi 58 200 dollárt, azaz több mint 11 millió 600 ezer forintot keresnek. Karrierjük csúcsán már 112 ezer dollárt, vagyis több mint 22 millió forintot visznek haza évente.

Stanford University
©

2. University of Santa Clara

A második helyet a University of Santa Clara szerezte meg a listán: a friss diplomások itt évi 52 900 dolláros, azaz 10 és félmillió forintos kezdő fizetésre számíthatnak, amit később megduplázhatnak: a gyakorlattal rendelkezők átlagosan 105 ezer dollárt, vagyis 21 millió forintot keresnek évente.  

University of Santa Clara
©

3. University of California, Berkeley

A Berkeley-n végzett pályakezdők fizetése 51 400 dollár, vagyis 10 millió 280 ezer forint évente, a befutott szakemberek pedig átlagosan 102 ezer dollárt, azaz valamivel több, mint 20 millió forintot keresnek.

University of California, Berkeley
©

4. San José State University

A negyedik helyet a San José State University szerezte meg: a pályakezdők 50 900 dollárt, azaz 10 millió 180 ezer forintot vihetnek haza évente. A gyakorlattal rendelkezők átlagfizetése 90 900 dollár, vagyis nagyjából 18 millió forint.

San José State University
©

5. University of San Francisco

A University of San Fransisco frissdiplomásai évi 49 500 dollár, azaz majdnem 10 millió forint fizetésben reménykedhetnek. Némi tapasztalattal átlagosan 87 100 dollárt, vagyis 17 és félmillió forintot kereshetnek egy évben.

University of San Francisco
©

eduline