szerző:
Eduline

Harminckétezer dollárt, vagyis több mint hatmillió forintot fizetett az amerikai Rutgers University a Jersey Shore című valósághow egyik szereplőjének azért, hogy beszéljen életéről a hallgatóknak. Az intézmény pontosan kétezer dollárral többet szánt a 24 éves lány gázsijára, mint Toni Morrison Nobel-díjas írónőjére, aki májusban tart előadást az egyetemen.

„Tanuljatok keményen, de bulizzatok még keményebben” – ezt tanácsolta előadása végén a legjobb amerikai felsőoktatási intézmények közé sorolt egyetem hallgatóinak a 24 éves Nicole Polizzi, más néven Snooki. Az MTV Jersey Shore című valóságshow-jának szereplőjét a Rutgers University hallgatói programokért felelős egyesülete hívta meg.


Összesen 32 ezer dollárt fizetett az egyetem a fellépésért – a busás összegért cserébe több mint ezer egyetemista faggathatta Polizzit életéről, a tévésműsorról és botrányairól. A hallgatók közül többen már hét órával az előadás kezdete előtt a helyszínre érkeztek, hogy biztosan legyen helyük, írja a Daily Mail.

Többen azonban sokallták a gázsit – a májusban szintén előadást tartó Nobel-díjas írónő, Toni Morrison ugyanis kétezer dollárral kevesebbet kap. A hallgatók egy része felháborítónak tartja, hogy az általuk befizetett tandíjból valóságshow-szereplőket hívnak meg az egyetemre. „Merő pénzpocsékolás. Ha valakinek meg akarom hallgatni a beszédét, annak valami értelmeset is mondania kell” – mondta a 18 éves Dan Oliveto, az egyetem elsőéves hallgatója. Tíz dúsgazdag híresség, akinek még érettségije sincs - összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline