szerző:
Eduline

Sem a felvételi, sem a tandíj, sem a szállás miatt nem kell aggódnod, ha el szeretnél végezni egy-egy kurzust a Berkeley-n, a Stanfordon vagy éppen a Carnegie Mellon egyetemen. Mindössze egy számítógépre van szükséged: a világ legjobb egyetemei ma már saját honlapjuk mellett a YouTube-on és más oktatási portálokon is elérhetővé teszik előadásaik anyagát.

Az ingyenes online kurzusokról bővebben itt olvashatsz.
1. A Massachusetts Institute of Technology ingyenes online kurzusai

Az intézmény több mint 1800 ingyenes kurzust kínál oktatási portálján: a szöveges, audió- és videóanyagokat több nyelven is elérheted.

2. Ingyenes Open University-tanfolyamok


Az Open University, Nagy-Britannia legnagyobb felsőoktatási intézménye világelső a távoktatásban. Az OpenLearn honlapon ingyenesen el lehet érni az intézmény egyetemi és posztgraduális óráinak anyagait művészet, történelem, üzlet, oktatás, informatika, matematika és statisztika, természettudomány, egészségügy és technológia témakörben.

3. Online kurzusok a Carnegie Mellon egyetemen


Az iskola Open Learning Initiative programja többek között statisztika, biológia, kémia, gazdaságtan, francia és fizika témában kínál főiskolai szintű bevezető anyagokat és kurzusokat.

4. A Tufts egyetem interneten elérhető anyagai

A Massachusetts Institute of Technologyhoz hasonlóan a Tufts Egyetem is kifejlesztette saját Open Course Ware programját, amelyet bárki ingyen elérhet. A feladatokat, jegyzeteket és más kiegészítő anyagokat karok szerint csoportosítja a honlap.

A Tufts egyetem kurzusai - online

5. Stanford-kurzusok az iTunes U-n


A Stanford, a világ egyik legjobb felsőoktatási intézménye számos kurzusát, előadását és interjúját tette közzé az Apple iTunes University platformon. Az anyagokat iPodra, Mac-re és PC-re is letöltheted, valamint CD-re is kiírhatod. PC-re itt, iTunesra pedig itt töltheted le a dokumentumokat.

6. Ingyenes Berkeley-kurzusok

Az egyik legjobb amerikai állami egyetem, a Berkeley több száz kurzusa tekinthető meg élőben és on demand szolgáltatáson keresztül, podcast és webcast formában. A 2001 óta archivált biológia, kémia, programozás, építőmérnöki, pszichológia, jog és filozófia kurzusok anyagát itt nézheted meg.

7. Az Utah egyetem dokumentumai

Az antropológiától a fizikán át a színművészetig az egyetem számtalan kurzusa elérhető az Open Course Wave adatbázisban. A szöveges anyagokat zip formátumban lehet letölteni, de közvetlenül a portálon is megtekinthetők. 


8. Online anyagok a pennsylvaniai Kutztown egyetemről


Az intézmény kisvállalkozás-fejlesztési központjának adatbankja a legnagyobb ingyenes üzleti tananyaggyűjtemény az interneten. A vállalkozás, könyvelés, pénzügy, üzleti jog, marketing és értékesítés témakörök fogalmainak megértését szöveges dokumentumok, interaktív esettanulmányok, diák, grafikák és audióanyagok segítik.

9. A Southern Queensland egyetem internetes tanfolyamai

Az ausztrál intézmény Open Course Wave honlapjára az egyetem összes karáról töltöttek fel anyagokat, így a kommunikáció, természettudomány, karriertervezés, technológia, tanítás és multimédiaszerkesztés órák anyagait egyaránt megtalálhatod az oldalon.

10. Az Irvine online kínálata

Az Irvine egyetem, amely szintén tagja az Open Course Wave-nek,  pénzügyi tervezés, humán erőforrások, tőkepiacok és e-marketing témakörben kínál sillabuszokat, órai jegyzeteket, feladatokat és vizsgapéldákat.    

eduline