szerző:
Eduline

Simor András jegybankelnök és Király Júlia, az MNB alelnöke is önként lemondott a felsőoktatási intézményekben betöltött gazdasági tanácsi tagságáról.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írja: Réthelyi Miklós tárcavezető kérésének eddig az előző kormány delegáltjainak hatoda tett eleget. A kormány törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy visszahívhatóak legyenek pozíciójukból az önként távozni nem akarók is - írja a lap.
   
Simor András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gazdasági tanácsának elnöke, míg Király Júlia, a Pécsi Tudományegyetem gazdasági tanácsának tagja.
   
A felsőoktatási intézmények gazdasági tanácsaiba delegált 60 emberből eddig Réthelyi Miklós kérésére tízen mondtak le. Négyen jelezték, hogy nem tesznek eleget a kérésnek, 46-an pedig egyelőre nem válaszoltak - közölte a lappal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztálya. A neveket azonban nem erősítették meg a tárcánál.
   
A lap szerint Békesi László, volt szocialista pénzügyminiszter visszautasította Réthelyi kérését, többen pedig még nem nyilatkoztak.

MTI