szerző:
Eduline

A Kodolányi János Főiskola száz hallgatója végez az idén egy-egy szemesztert külföldön, a féléves külhoni tanulás mellett rövidebb, kéthetes projekt tanulmányúton is részt vehetnek a diákok - mondta az intézmény kommunikációs titkára kedden.

A főiskola által működtetett nemzetközi szolgáltató központ a határokon kívül eltölthető szakmai gyakorlatra is kínál lehetőséget, elsősorban a turizmus-vendéglátás, a nemzetközi tanulmányok, a szociális munka és a művelődésszervezés szakos hallgatók számára - közölte Tóth Bence.

Azok, akik nemzetközi környezetben is tanulmányi tapasztalatokat kívánnak szerezni, a szerdáig tartó, budapesti ösztöndíj börzén tájékozódhatnak a lehetőségekről.

A főiskola nem véletlenül fordít kiemelt figyelmet az Erasmus program adta lehetőségekre, a karrierépítésnél ugyanis nagy előny a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Az intézmény erre irányuló erőfeszítéseit egyébként a Tempus Közalapítvány a közelmúltban a "Nemzetközi együttműködési kultúráért" nívódíjjal ismerte el - mondta a titkár.


mti