szerző:
Edupress

Először rendeznek Kormányzati Karrier Expot hazánkban - jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szeptember 6-án. A Regeneráció nevet viselő eseményt szeptember 18-án, szombaton tartják meg a Millenáris Parkban, ahol a közigazgatásban felkínált állások mellett a szférában jellemző életpályamodellel is megismerhetnek a látogatók. A szervezők elsősorban frissdiplomás pályakezdőket, egyetemistákat várnak az eseményre, az expón többek között miniszterek, államtitkárok mutatják be a hosszú távú közigazgatási életpályamodellt.

Részben egy, a Magyar Tudományos Akadémia által végzett kutatás eredményeivel indokolta az expó megszervezését Nagy Anna kormányszóvivő. A kutatás szerint a megkérdezett középiskolások 30 százaléka biztosan tudja, hogy a jövőben nem Magyarországon szeretne élni, illetve a "maradók" többsége mindenképpen  multinacionális cégnél szeretne elhelyezkedni. Hogy a közigazgatást, mint munkaerő-piaci szereplőt is megismertessék a fiatalokkal, szeptember 18-án rendezik meg a Kormányzati Karrier Expot.

A kormánytisztviselői pályát ismét vonzóvá kell tenni" - jelölte meg az expó célját Navracsics Tibor. A fiatalok megismerhetik az eseményen a köztisztviselői munkát, annak érdekességeit, illetve az előmeneteli rendszert. Az eseményen többek kerekasztal-beszélgetéseket tartanak, segítenek a megfelelő önéletrajz elkészítésében, nyújtanak azonban pályaválasztási tanácsadást és grafológiai teszten is részt vehetnek az érdeklődők.

Miközben pedig az érdeklődők egy hosszútávú közigazgatási életpályamodellt ismerhetnek meg, egy közigazgatási ösztöndíj elindításáról is szó lesz az eseményen. A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj háromszáz fiatalnak ad lehetőséget arra a jövőben, hogy megtapasztalja külföldön és Magyarországon a közigazgatás működését. Sikeres vizsga esetén pedig el is kezdheti ezt a bizonyos életpályát.

Az eseményt nem külön honlapon, hanem a facebook oldalán ismerhetik meg részletesen az érdeklődők, továbbá elindult a regeneracio.blog.hu oldal az expóval kapcsolatban.edupress