szerző:
Eduline

A tatabányai több mint egymilliárd forintos fejlesztések kezdődnek, amelyek segítik a hallgatók diploma utáni elhelyezkedését, mélyítik az intézmény és a régió vállalkozásai közötti kapcsolatot - tájékoztatta a főiskolát fenntartó Edutus Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-t.

 

Az intézmény a hallgatói szolgáltatások fejlesztésére benyújtott pályázatának keretében felméri a 2007-ben és 2009-ben végzettek elhelyezkedési mutatóit, a jelenlegi diákok véleményének figyelembevételével vizsgálja a tanultak hasznosságát, majd a tapasztalatokat beépítik az oktatásba. Az év elején megkezdődött programot 157 millió forinttal támogatja Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja - mondta el Prekker Judit.

A projekt részeként hallgatói információs és szolgáltató irodát hoznak létre, ahol a diákok egy helyen intézhetik a főiskolával kapcsolatos ügyeiket, fejlesztik az intézmény weboldalát, újraindítják a Mütfi hallgatói magazint, valamint a hallgatók egyénre szabott pályaorientációs és tanulmányi tanácsadásban részesülhetnek.

Prekker Judit hozzátette, hogy "A MÜTF pályára állít" pályázat folytatásaként az Oktatási és Kulturális Minisztérium 285 millió forinttal támogatta a főiskola munkaerő-piaci alkalmazkodást elősegítő pályázatát. A program két éve alatt minőségbiztosítási rendszert dolgoznak ki, feltérképezik a vállalatok végzősök iránti követelményeit és elvárásait, illetve egy kisebb teljesítményű lézerlabort alakítanak ki a műszaki képzésekhez, és e-learning fejlesztés is megvalósul a támogatásból.

Az Edutus Zrt. vezérigazgatója elmondta, szintén kétéves program kezdődik a nyáron a Támop keretében a Technológia és Tudástranszfer Iroda létrehozására a Közép-dunántúli régió versenyképességének növeléséért. A 226 millió forinttal támogatott terv erősíti a főiskola regionális szerepvállalását, kapcsolatot teremt az intézmény és a vállalkozások között. Az irodát Tatabányán hozzák létre, a régió vállalatai számára elérhető közelségben.
    A főiskola új profilként vette fel műszaki képzések indítását. Az új szakmák igényeihez kapcsolódó fejlesztésre benyújtott pályázatot 380 millió forinttal támogatta az unió.