szerző:
Eduline

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) karrierirodája szerdán tizenötödik alkalommal rendezi meg Délkelet-Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvényét, a tavaszi állásbörzét- mondta el Fajka Judit szervező.

Az idén első ízben a hallgatók az állásbörzével párhuzamosan külön rendezvényen, a szakmai gyakorlati helyek börzéjén  megismerkedhetnek a gyakornoki lehetőségeket kínáló cégekkel ajánlataival is - mondta az iroda munkatársa.     

A rendezvényre kétezer hallgatót várnak, az érdeklődők kéttucatnyi kiállító állásajánlatai közül válogathatnak, gyakornoki helyeket pedig harminc vállalkozás vagy szervezet kínál. Az állásbörze jó alkalom arra is, hogy felmérjék a munkaerő-piaci helyzetet, illetve a hallgatókkal szemben támasztott igényeket - tette hozzá Fajka Judit.     

A hallgatók a börzé előtt szakmai felkészítőprogramokon vehetnek részt, és tanácsokat kaphatnak az önéletrajzíráshoz, az állásinterjúkhoz - közölte az esemény szervezője. Néhány éve Alma Mater-díjjal jutalmazzák azt a vállalkozást - mondta Fajka Judit -, amely létszámához viszonyítva a legtöbb SZTE-s hallgatót vette föl az előző esztendőben; a 2009-es adatok alapján az Ikron cégcsoport kapja a díjat.


mti