szerző:
Eduline

A válság dacára fél éven belül állást talál a győri Széchenyi István Egyetem végzőseinek 91 százaléka - mondta Kardos Károly rektorhelyettes kedden, sajtótájékoztatón.

Szerencsés a hallgatók összetétele, hiszen a 11 ezer diák hatvan százaléka műszaki, tizennyolc százaléka gazdálkodási ismereteket tanul, így a struktúra lényegében lefedi a régió szakember-igényét - tette hozzá.

Lipi László projektvezető arról beszélt: a tervezett ütemben halad a hétmilliárd forint értékű egyetemfejlesztési program, így október elején sor kerülhet az új épületek műszaki átadására, egy évvel később pedig a használatba vételre. Közlése szerint volt ugyan némi késés amiatt, hogy változtatni kellett az alapzatépítési technológián, de a probléma okozta lemaradás nem okoz csúszást, egyes munkafázisokkal pedig az ütemtervben szereplőnél is előbbre jár a kivitelező.

A közösségi és oktatóterek mellett doktori iskolának és nemzetközi oktatóközpontnak otthont adó Új Tudástér nevű épület és az Innoshare tudásközpont használatba vétele után 12 ezer négyzetméterrel, azaz ötödével nő az egyetem összterülete, amelyből 40 ezer négyzetméter szolgálja most a képzést - hangzott el az eseményen.

mti