Szabó Fruzsina
Szabó Fruzsina

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban azokról a helyekről olvashattok, ahol elfogadható áron ebédelhettek. Negyedik rész: a 200 forintos pizza lelőhelyei.

A Király utcai

Ha 200 forintos pizza, akkor Király utca. Nem tudjuk, mi az üzlet neve (mert a bejárat felett nemes egyszerűséggel csak annyi szerepel, hogy "pizza"), de nem is érdekes, mert mindenki "Király utcaiként" vagy "a 200 forintosként" emlegeti. Emlékeink szerint ez volt az első hely, amely nagyon olcsó pizzaszeletekkel robbant be a város életébe - javítsatok ki, ha nem így van.

Itt mindig sor áll, nem véletlenül. Az első ránézésre nem túl bizalomgerjesztő üzletben ízletes, könnyű tésztájú, tisztességes méretű pizzaszeleteket árulnak. Igen, 200 forintért.

©

A Király utcai pizzást nemcsak éjszaka érdemes felkeresni, hanem ebédidőben is - a zeneakadémiásoknak például csak pár métert kell sétálniuk, de közel van az ELTE pedagógiai kara is, sőt még az ELTE BTK-s hallgatók is odaérnek tíz perc alatt. Ha pedig két előadás, szeminárium között nincs annyi időtök, hogy kivárjátok a sort, nézzetek körbe a Király utcán, mindkét végén van ugyanis pizzás, sőt még a gyrosos is előrukkolt saját fejlesztésű verzióval - igaz, egyik sem olyan finom, mint az eredeti. Cím: Budapest, Király utca 51.

Szelet!

A Szent István körúton, a Vígszínháznál lévő Szelet! távolabb van a nagyobb egyetemektől, viszont a BGF Alkotmány utcai épületében tanulóknak csak pár perc séta a néhány hónapja nyitott pizzázó, amely tisztaságban és dizájnban egyértelműen veri a Király utcai "200 forintost". Tiszták a pultok, igényes az üzlet, kedvesek az eladók - igaz, ez utóbbi alighanem annak is köszönhető, hogy még este sincs túl nagy sor. Hogy miért, azt nem értjük: az úttest túloldalán van a Morrison's 2, amely ontja magából a már nem szomjas, viszont annál éhesebb egyetemistákat.

©

A kínálat nem rossz. A Szelet! oldala szerint tizennyolc különböző - például tonhalas-olívás, csípős-baconös, görög vega - pizzát lehet megkóstolni, a pultban egyszerre öt-hat féle van, a közkedvelt fajtákból - sonkás-gombás, szalámis - például mindig lehet vásárolni. A pizzaszeletek kisebbek, mint a Király utcában, és nem is annyira ízletesek, szaftosak, de azért 200 forintért így is megéri. Cím: Budapest, Szent István körút 12.

Trio

A Triót nehéz nem észrevenni - elég lemenni a Nyugati aluljárójába, ahol (ha szerencséje van) először a frissen sült pizza illata csapja meg az ember orrát, majd meglátja a kígyózó sort. A legújabb "200 forintos" lett az elővárosokból ingázók kedvenc reggeliző- és uzsonnahelye, így aztán rá kell szánni némi időt, ha itt szeretnétek enni. Igaz, a pizzákat valóban frissen sütik, méghozzá helyben, így ebéd közben akár végig is nézhetitek, hogyan nyújtják a tésztát, és milyen alapanyagokat használnak.

A Trio biztosra megy. Itt nem fogtok rukkolás-gránátalmás-parmezános furcsaságokat kapni, viszont bevásárolhattok a hagyományos sonkás-gombás, sonkás-ananászos, szalámis-hagymás pizzákból. A tészta se nem túl vastag, se nem túl vékony, viszont a feltétek ellenére is száraz egy kicsit.

©

És ami a legnagyobb előny, persze az áron kívül: Budapesten hat helyen nyílt Trio-pizzázó, így aztán bárhol is tanultok, nagy eséllyel találtok egyet a közelben. A Nyugati téri a képzőművészetitől csak egy rövid sétára és egy villamosmegállóra van, a BGF-től körülbelül annyira, mint a Szent István körúti pizzázó, míg az Üllői úti és a Nagyvárad téri Trio a semmelweiseseknek tökéletes megoldás. Cím: az M3-as metró megállói (Nyugati tér, Klinikák, Nagyvárad tér, Újpest-központ, Árpád híd, Kőbánya-Kispest).

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. Arról, hogy hogyan lehet színházjegyet venni 400-500 forintért, itt találtok tippeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!