szerző:
Eduline

Továbbra sem nyilatkozik az iskola a tatabányai hitoktatóról, aki a gyanú szerint az egyik tanórán fajtalankodásra akart kényszeríteni egy 9 és egy 7 kislányt.

©

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, előzetesbe került az egyházmegye által foglalkoztatott 41 éves tatabányai hitoktató, mert a gyanú szerint az egyik tanórán fajtalankodásra akart kényszeríteni egy 9 és egy 7 kislányt.

A férfi március óta tanított az iskolában, ami azonnal feljelentette, miután a lányok elmesélték a történteket osztályfőnöküknek - írja a 444.hu. Az iskola nem akart nyilatkozni, de a fenntartó Tatabányai Tankerületi Központ a Borssal közölte: elfogadhatatlannak tartják az esetet. A férfi előéletéről pedig nem volt tudomásuk, mert nem az iskola alkalmazásában állt, hanem az egyházmegyéében.

A lap szerint a hitoktatót korábban hét és fél év börtönre ítélték szemérem elleni erőszak miatt, mert éveken keresztül szexuálisan kihasználta 12 éven aluli nevelt fiát.

A férfi amúgy a hittudományi főiskolára jár, még egy éve lenne hátra a diplomáig. Az érintett egyházmegye, ahogy az RTL Klubnak, a Borsnak is azt válaszolta, hogy míg hivatalosan nem tájékoztatják őket az ügyről, nem nyilatkoznak.

 

Börtönbe kerülhet a hitoktató tanár, aki alsó tagozatos gyermekekkel fajtalankodott

Előzetesben van az a tatabányai hitoktató tanár, aki a gyanú szerint két kislánnyal akart fajtalankodni. A gyanúsított egy tatabányai általános iskolában dolgozik hitoktatóként, eddig alsó tagozatos gyermekeket tanított - írja a Kisalföld.hu. A Tatabányai Törvényszék 2018. június 28-án hozott határozatában elfogadta az előzetes letartóztatását, ugyanis a férfi a gyanú szerint két kiskorú gyermeket próbált molesztálni az általa tartott tanórán.