szerző:
Eduline

A lányt pofozták, a fejét egy betonoszlophoz verték, a haját tépték, a homlokát bakanccsal rugdosták.

©

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be két fiatalkorú lány és egyikük felnőtt korú barátja ellen, akik a saját iskolájuk előtt verték meg egy 15 éves tanulótársukat.

Mint az ügyészség honlapján olvasható, az egyik hatvani iskolában tanuló 16 és 17 éves vádlott megállapodott abban, hogy az egyikük sértettel kialakult nézeteltérését úgy fogják rendezni, hogy az iskola előtt, a nyílt utcán, az iskolatársaik szeme láttára megverik őt. Ennek megfelelően a 7. tanóra befejezését követően az iskolából kilépő lányt a karjainál fogva megragadták, majd az iskolából kilépő közel száz diák előtt az utcára vezették, hogy megverjék, miközben számonkérően kiabáltak vele.

Ezután a két vádlott az utcán, közösen, folyamatosan bántalmazta a sértettet, pofon ütötték, a fejét egy beton oszlophoz verték, a haját tépték, majd a földre került sértettet több alkalommal meg is rúgták.

Ezt látva egy éppen arra közlekedő férfi a lány segítségére akart sietni, de a helyszínre korábban érkező harmadrendű vádlott, aki a sértettet bántalmazó egyik lány barátja volt, feltartóztatta, mellkasánál ellökte őt - közölte a Heves Megyei Főügyészség.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség mindhárom vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét is.

Kávéért zsarolta és verte meg társát egy szegedi diák

A szegedi rendőrök eljárás indítottak egy 18 éves diák ellen, aki rátámadt osztálytársára és súlyos sérülést okozott neki. A fiú szerda délelőtt esett neki kiszemeltjének, aki elmondta a rendőröknek: a gyanúsított napok óta fenyegette, azt mondta, amennyiben nem fizet neki kávét, megveri - írja a police.hu.