szerző:
Eduline

A héten arra kértünk titeket, segítsetek megtalálni Magyarország legmenőbb - fogalmazhatnánk máshogy is: legjobb, legélhetőbb, legjobb közösséget magáénak tudó - kollégiumát. Így áll most a szavazás.

©

Szavazhattok például a miskolci Uni-Hotelre, a szegedi Károlyi Mihály Kollégiumra vagy a győri Egyetemi Kollégiumra. A fővárosi egyetemek kollégai közül is választottunk párat, így szavazhattok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új, Orczy úti kollégiumára, az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumára és a SE Pető András Kollégiumára is.

Átvette a vezetést a szegedi Károlyi Mihály Kollégium, jelenleg toronymagasan, 888 szavazattal vezeti a verseny. A második helyre is egy újabb egyetem került, a korábbi debreceni Kossuth Lajos Kollégium helyére most az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma került 647 szavazattal, a debreceni Kossuth Lajos Kollégium pedig a harmadik helyre csúszott vissza, 538 szavazattal.

Hétfő reggel 8-ig szavazhattok, akkor összesítjük a szavazatokat - és egyben elindítjuk a második kört. Itt találjátok a szavazást:

Melyik Magyarország legjobb egyetemi kollégiuma? Indul a szavazás!

Kollégistának lenni sajátos életforma - csak a kolisok tudják, miért hasonlít a Bermuda-háromszöghöz a közös konyha hűtője, miért nevel találékonyságra a kollégium, és miért jó, ha az ország legkedvesebb portás bácsiját/nénijét fogja ki az ember. Ma arra kérünk titeket, segítsetek megtalálni Magyarország legmenőbb - fogalmazhatnánk máshogy is: legjobb, legélhetőbb, legjobb közösséget magáénak tudó - kollégiumát.

Szókincsfejlesztés tesztekkel: 30 szó, amit lehet, hogy nem ismertek

A következő tesztajánlóban találkozhattok idegen szavakkal és régi magyar szavakkal is. Ismeritek őket? Tíz idegen szó jelentését kell eltalálnotok a következő kvízben. Nem okoz gondot? Lássuk. Tíz idegen szó jelentését kell eltalálnotok ebben a kvízben. Nem okoz gondot? Lássuk. Szeptembertől felsőoktatásban fogtok tanulni? Akkor ezekkel a kifejezésekkel garantáltan találkozni fogtok.