szerző:
Eduline

Milyen dátumokra és határidőkre kell odafigyelnetek novemberben, ha tanárként dolgoztok, középiskolai vagy egyetemi felvételire készültök?

©

Keresztféléves felvételi

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24 óráig kell rögzíteni, november 20-án 24 óráig pedig hitelesíteni kell az elektronikus jelentkezési lapot. 

Portfólió leadása

Nagy feladat vár a pedagógusokra is. "2017. június 28-án megnyílt a 2018. évi Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatok pedagógusminősítési eljárásaihoz kapcsolódó portfóliófelület, valamint a mesterpedagógus és kutatótanári fokozatokhoz tartozó pályázati felület. A portfólió, illetve a pályázat feltöltési határideje 2017. november 25." - írja oldalán az Oktatási Hivatal.

Nehéz hetek várnak több tízezer pedagógusra, november végéig lehet feltölteni a portfóliót

Kevesebb mint egy hónapjuk van a portfóliókészítésre azoknak a pedagógusoknak, akik jelentkeztek a 2018-as minősítési eljárásra. "2017. június 28-án megnyílt a 2018. évi Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatok pedagógusminősítési eljárásaihoz kapcsolódó portfóliófelület, valamint a mesterpedagógus és kutatótanári fokozatokhoz tartozó pályázati felület. A portfólió, illetve a pályázat feltöltési határideje 2017.

Diákhitel-igénylés

Ebben a hónapban is lehet igényelni szabad felhasználású diákhitelt, a határidő 2017. november 15. Ugyanezen a napon folyósítják a kölcsönt azoknak, akik már korábban igényelték.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Így trükközhetnek az egyetemisták a diákhitellel: befektetésnek sem rossz?

A diákhitel I. keretében fölvett összeget a legjobban lakás-takarékpénztárban lehet fialtatni - mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője a szombati Magyar Nemzetben. Egy családban több ember is köthet lakáskasszás szerződést, minimálisan négy évre, havi 20 ezer forintos vállalás mellett, ami három szerződés esetében 60 ezer forint befizetését jelenti.