szerző:
Eduline

Már csak néhány napig vagytok jogosultak egészségügyi ellátásra, ha a diploma vagy az érettségi megszerzésre után nem tanultatok tovább, és még nem találtatok állást.

©

"Annak a diáknak, aki a nyáron befejezte tanulmányait, és még nem tudott elhelyezkedni, az adóhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ha egyéb jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra. A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra. A nyáron végzős tanulók diákigazolványa október 31-ig érvényes, így december 16-tól előfordulhat, hogy egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük" - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

Egészségügyi szolgáltatási járulékként havonta 6810 forintot kell fizetni. A járulékfizetési kötelezettség bejelentéséhez a 14T1011-es adatlapot kell kitölteni, amelyet bármelyik NAV-ügyfélszolgálatnál beszerezhettek, vagy letölthetitek a NAV oldaláról. A nyomtatványt postán vagy személyesen, illetve az ügyfélkapun keresztül elektronikusan lehet eljuttatni a NAV-hoz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!