szerző:
Eduline

Az amerikai elnök brutális videóval terelné el a figyelmet az iskolai lövöldözések valódi okáról.

©

Február elején 17 halálos áldozatot követelő lövöldözés történt a floridai Parkland egyik középiskolájában, amelynek hatására ismét fellángoltak a fegyvertartással kapcsolatos viták az Egyesült Államokban. 

Az esetet követően Donald Trump is megszólalt a kérdésben, az amerikai elnök a tanárok felfegyverzését kilátásba helyező ötlettel állt elő, illetve ismét felhozta az elméletet, miszerint az iskolai lövöldözésekért az erőszakos videójátékok felelősek.

Az elnököt – és a mögötte álló kabinetet – természetesen ezúttal sem zavarta, hogy az elmúlt évek tudományos kutatásai semmilyen kapcsolatot nem találtak az erőszakot is tartalmazó videojátékok és a valóságban elkövetett erőszakos tettek között, és az elnök a probléma megtárgyalására kutyafuttában össze is hívott egy megbeszélést a témában, amire tegnap került sor a Fehér Házban - írja a 24.hu.

A játékipart képviselő szakemberek jelezték, hogy nincs kimutatható kapcsolat az iskolai lövöldözések és a videójátékok között, kormányzati részről pedig szóba került egy a mostaninál jóval szigorúbb korhatárbesorolás bevezetésének lehetősége, továbbá az elnök felvetette, hogy a játékfejlesztőknek maguknak kellene törekedni arra, hogy egészségesebbé tegyék a társadalmunkat - teszi hozzá az oldal.

Egy videó is előkerült, ami aztán kikerült a Fehér Ház hivatalos YouTube-csatornájára is, Erőszak a videójátékokban címmel. Az alig másfél perces montázsban összesen hét játékból lettek összeválogatva valóban brutálisnak nevezhető jelenetek, és a videó lepergését követően Trump azzal a kérdéssel fordult a jelenlévőkhöz, hogy „ez erőszakos, nem igaz?”.

Felfegyverezné a tanárokat Trump, így előzné meg az iskolai lövöldözéseket

Donald Trump amerikai elnök szerint a tanárok felfegyverzése elejét veheti az iskolai lövöldözéseknek. Az elnök a Fehér Házban fogadta szerdán diákok egy csoportját, köztük a múlt heti floridai iskolai lövöldözés túlélőit, az áldozatok szüleit, tanáraikat. A vendégek között voltak két korábbi - az 1999-ben a coloradói Columbine városában és a 2012-ben a connecticuti Sandy Hook iskolájában elkövetett - iskolai lövöldözések túlélői is.