szerző:
Eduline

Útban volt egy hegy, ezért átfúrta egy indiai férfi. Egyedül, 22 év alatt.

©

Hegyi ember néven is emlegetik azt az indiai férfit, aki egymaga átfúrt egy egész hegyet. A munka 22 évig tartott, de az elkészült utat a mai napig használják a környékbeliek.

Dashrath Manjhinak szülőfalujában, Gehlaurban ismerkedett meg és szeretett bele Phalguni Devibe, akit el is vett feleségül. Született egy gyerekük és amikor az asszony második gyerekükkel volt terhes, megtörtént a tragédia. Dashrath Manjhi átment a falu melletti hegy túloldalára fát gyűjteni. A felesége utánament az ebéddel, de útközben elesett és súlyosan megsérült. Későn értek a kórházba, így a nő később meghalt.

Ezeket is érdemes elolvasnod

Ez is csak egy városi legenda: hány gramm az emberi lélek?

Nagy képhamisítások: így buktak le a fotósok

Ez a hat ember mentette meg a világot egy nagy katasztrófától

Végre kiderült Stonehenge titka?

Totális tévedésben éltünk eddig - ez hazavághatja a gyerekkorod

Félmilliárdjába került a részeg este

Dashrath Manjhi elkeseredésében elhatározta, hogy utat fúr a hegybe. A legenda szerint nem igazán értette, hogy miért nem jutott eszébe senkinek utat fúrni a hegyen, hogy ne kelljen megkerülni azt. Kezdetleges eszközökkel ásott, nem haladt gyorsan.

Környezete persze őrültnek tartotta, saját rokonai sem értették megszállottságát. De ő nem adta fel. A 7,5 méter magas, 9 méter széles és 110 méter hosszú utat 22 év (1960-82) alatt ásta ki. A falubeliek közül néhányan évek után étellel és szerszámokkal látták el, de az utat egyedül ásta ki.

Miután elkészült, természetesen mindenki csodálni kezdte Dashrath Manjhit is, munkáját is. Az utat azóta is használják a környéken élők, még autókkal is mennek rajta, hiszen elég széles és sima ehhez. 2007-es halála után állami temetést szerveztek neki - írta az Index.