szerző:
Eduline

Az oroszoknál ma van a „fogantatás napja”. Erre a napra minden évben szabadnapot kapnak, hogy „szaporodjanak és sokasodjanak”.

©

Nem sima szombat ez a mai az orosz Uljanovszki területen élőknek. Ma van ugyanis „a fogantatás napja”. Nem egy egyházi ünnepről van szó, hanem az itt élő pároknak ilyenkor azt ajánlja a vezetés, hogy munka helyett inkább maradjanak otthon és szaporodjanak.

Hogy miért éppen szeptember 12? Nos, az ok igen egyszerű: éppen kilenc hónappal később van ugyanis Oroszország napja. 1992 óta minden évben június 12-én ünneplik, hogy 1990-ben a Szovjetunió romjain megszületett az Oroszországi Föderáció. Az a pár, aki éppen ezen a napon hoz világra egy babát, pénzt, autót, lakást kap.

Ezeket is el kell olvasnotok

Totális tévedésben éltünk eddig - ez hazavághatja a gyerekkorod

Félmilliárdjába került a részeg este

Csak a nemi betegek plasztikáztattak?

8 érdekesség, amit tuti nem tudtál a Földről

A hírek szerint a programnak nagy sikere van. Először 2005-ben hirdették meg, és már következő évtől növekedésnek is indult a régióban a születésszám. 2007-ben például 78 baba született a nagy napon, ami több mint háromszorosa a helyi napi átlagnak. Sőt, nemcsak a születésszám növekedett, a fehérnemű-szaküzletek bevételének és a házasságok számának is jót tett a szexnap.

Ami nagy szó, mert Oroszország egyik legnagyobb modern kori betegsége az akut népességcsökkenés. Vlagyimir Putyin elnök 2006-ban hirdette meg a nagy nemzeti népességnövelési tervet, de már az egy évvel korábbi uljanovszki projekt is ennek az országos szintű erőfeszítésnek a szellemében fogant - írta az Index.