szerző:
Eduline

Egyre népszerűbbek az online egyetemi képzések - itt vannak azok az oldalak, amelyeken a legtöbb ingyenes kurzust találjátok.

Az online tömegkurzusok felépítése éppen olyan, mint bármelyik egyetemi kurzusé, viszont a világ bármely pontjáról bárki beiratkozhat a képzésekre, méghozzá teljesen ingyen. Az IFL Science összegyűjtötte a legnépszerűbb MOOC-oldalakat.

A Courseráról már mi is írtunk, ez a legismertebb online felület – a legnépszerűbb kurzusukra 240 ezer diák iratkozott fel. Nyolcvanöt egyetem által indított több mint 400 kurzusból válogathattok. A Courseráról bővebben itt olvashattok.

A massachusettsi Cambridge-ben működő EdX társalapítói között ott a Harvard és az MIT is. Itt jogi, történelmi, természettudományi, mérnöki, üzleti, társadalomtudományi, informatikai, közegészségügyi és mesterséges intelligenciával kapcsolatos kurzusokat hallgathattok, nem csak az említett két egyetem oktatóitól.

©

Emellett az MIT-nek saját online felülete is van, ahol szinte az összes kurzusuk megtalálható, a használata szintén ingyenes. A Stanford sem maradt ki, az online kurzusaikat itt találjátok. Európában a német Iversity kínál német és angol nyelvű kurzusokat, de az Open Education Europe oldalán is több tucat kurzus közül válogathattok. Természetesen tematikus oldalak is vannak, ilyen például a kifejezetten programozással foglalkozó CodeAcademy. További online egyetemeket találtok itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!