szerző:
Eduline

Közeleg a kávé világnapja és ismét versekkel fizethettek. A kezdeményezés mögött a Julius Meinl mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll.

©

Október 1-jén hétfőn egy napig minden vers, dalszöveg (legyen az ismert vagy saját) is kávéházi fizetőeszközzé válik – írja a hvg.hu.

Ha azonban a közös versről egy fotót készítünk és feltöltjük az adott weboldalra, akár még egy leendő valódi sláger szövegeként is megjelenhet JP Cooper énekes és dalszövegíró jóvoltából, aki a kampányhoz kapcsolódva valamelyikből majd új dalt alkot.

Arról, hogy pontosan miről szól ez a nap, és nemzetközi felhívás részleteit elolvashatjátok a weboldalon és a Facebookon, valamint a kávézói asztalokon kihelyezett cédulatartó dobozokon is.

Helyszínek Budapesten: Akvárium, Cziniel Cukrászda és Kávéház, Dunapark Kávéház, Európa kávéház, Kiosk Budapest, Nem adom fel Café, T.G.I. Fridays Étterem (Octogon, Westend), Vian Café Bisztró Bazilika, Vian Café (Gozsdu, Liszt Ferenc tér). Dunaföldvár: Marcipán Cukrászda. Kiskunfélegyháza: Club Silver. Mosonmagyaróvár: Monarchia Kávéház. Tata: Est Presszó. Tatabánya: Agora,Turul Cafe&Étterem.

Ingyenes progamozókurzusok indulnak iskolásoknak is

Általános és középiskolás diákok is jelentkezhetnek már programozókurzusokra, ráadásul ingyenesre is. Már lehet jelentkezni a Microsoft támogatásával induló őszi programozó kurzusokra, amelyeket általános és középiskolás gyerekeknek hirdetnek. Országszerte tartanak ingyenes kurzusokat 7-18 éves, hátrányos helyzetű, vagy nagy családból származó gyerekeknek is. A Minecrafttól kezdve a robotikán át még saját játékokat is készíthetnek a gyerekek.