szerző:
Eduline

Egyre több munkavállaló tanul tovább – többségüknek már van diplomája, de szeretnének versenyképesek maradni a...

Üzleti menedzsment, egészségügy és MBA - a legnépszerűbb online kurzusok
©

Egyre több munkavállaló tanul tovább – többségüknek már van diplomája, de szeretnének versenyképesek maradni a munkaerőpiacon, ezért új szakképesítést szereznek. Munka mellett persze nem egyszerű bejárni az órákra, ezért egyre többen választanak az online kurzusok közül. A CollegeClasses.com segítségével utánajártunk, külföldön melyek a legnépszerűbb online tanfolyamok.

Üzleti menedzsment

Az egyetemek és oktatócentrumok az eltérő igényekhez alkalmazkodva számos kurzust kínálnak: az egyszeri továbbképzésektől a több hónapos tanfolyamokig mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Úgy tűnik, a legtöbb jelentkező szerint a pénzügyi-gazdasági végzettséggel lehet legkönnyebben elhelyezkedni (ezt egyébként a diplomás pályakövetési rendszer adatai is alátámasztják, erről itt olvashattok), ezért könyvelési, pénzügyi, adminisztrációs és speciális banki képzéseket választanak.

Egészségügyi képzések

Az amerikai munkaügyi minisztérium kutatásai szerint az Egyesült Államok egészségügyi intézményeiben 2018-ra több mint hárommillió új munkahely jön létre - nem véletlen, hogy egyre többen szereznének egészségügyi szakképesítést. Népszerűek a pszichológia-viselkedéstudományi tanfolyamok, de az egészségügyi marketinggel és informatikával is egyre többen foglalkoznának.

Webgrafika, webdizájn

Az egyetemek nemcsak a kezdőknek, hanem a diplomás szakembereknek is számos továbbképzést kínálnak - a CollegeClasses szerint egyre többen jelentkeznek programozással, grafikusai munkákkal és szoftverfejlesztéssel foglalkozó kurzusokra.

Ápolás

Számos intézmény kínál online alap- és mesterképzést olyan ápolóknak, akik évek óta a szakmában dolgoznak, de nincs egyetemi végzettségük. A diploma megszerzése kulcskérdés, a magasan képzett ápolók ugyanis egyre keresettebbek, ráadásul magasabb fizetésre is számíthatnak.

MBA (Master of Business Administration)

Projektmenedzsment, marketing, nemzetközi pénzügyek, vállalkozási ismeretek – egyre többen választják az MBA-képzéseket, a folyamatosan változó üzleti környezet ugyanis arra kényszeríti őket, hogy évről évre frissítsék tudásukat. Még több népszerű online képzésről olvashattok itt.