szerző:
Eduline

Angela Merket nyitotta meg a CeBit informatikai kiállítást és beszédében kormánya terveiről beszélt a Német és az európai digitális gazdaság jövőjével kapcsolatban.

©

Merkel több fontos kérdést is érintett. Talán a legfontosabb, hogy szeretné kibővíteni a vidéki internetes hálózatot és elérni, hogy az ország minden részében biztosítva legyen az 50 Mbites elérés. Ezt többek között a 700 megahertzes hullámhosszok elárverezéséből fedezné.

További fontos tervek még az informatikai cégek és az ipar többi része közötti kapcsolat erősítése illetve olyan gyorsan növekvő ágazatok szabályozása, mint az online tárhelyek és az adatelemzés. Merkel kormánya elkötelezett az internet-semlegességgel kapcsolatban is, néhány kompromisszummal, illetve szeretné erősíteni a kapcsolatot Kínával és más fejlődő, innovációra éhes országokkal.

Forrás: CeBit

Milliárdosok és politikusok iskolái: itt tanult Trump, Putyin és Merkel

A Kínai Népköztársaság elnökét a pekingi Csinghua Egyetemre, az ország egyik legnagyobb presztízsű intézményébe vették fel, miután a kulturális forradalom enyhült, és már nem hátráltatta a tény, hogy apja a pártban kegyvesztetté vált. Itt vegyészmérnöki tanulmányokat folytatott, majd ideológiai tanulmányokból is oklevelet szerzett, később ugyanitt jogi diplomát kapott.