szerző:
Eduline

Bobroczky Róbert már most 230 centiméter magas.

A magyar származású, Aradon született - vagyis román állampolgár - Bobroczky Róbert már 16 évesen is a világ 67. legmagasabb emberének számít, akit jegyez az írott történelem. A fiú édesapja kosárlabdázott, ezzel a magassággal Róbert útja is a sporthoz vezetett, hamarosan az olasz Stella Azzurra csapatához került centerként.

A fiatal center már 14 évesen is 226 centiméter volt, egyúttal a legmagasabb európai kosaras - írja a Stack nyomán a 444. Mivel védekezni ellene kimondottan nehéz (ugrania sem nagyon kell egy zsákoláshoz), hamar felkeltette a szakma érdeklődését. Az ohaioi Spire Institute igazgatója, Bobby Bossman is felfedezte a képességeit, így le is igazolták idén a csapathoz.

Ahogy a felvételen is jól látható, Róbert testének a gyors növekedés nem feltétlen tett jót, a magasságához képest nagyon vékony a teste, a mozgása is sokkal kötöttebb az átlagosnál. Annak érdekében, hogy a keményebb mezőnyben is megállja a helyét, összetett fizikoterápiát kezdett a csapatnál a mozgékonyság érdekében, az izomzatát is szeretnék megnövelni, ezért súlyokkal edz és rengeteg fehérjét (tojás, csirke, hal) fogyaszt.

Bossman szerint a speciális edzésekkel, terápiával és nyújtó gyakorlatokkal már néhány hét alatt sokat fejlődött Róbert, alig várja, hogy mire lesz képes a következő 4 évben.