szerző:
Eduline

A közösségi oldalak hamarosan felválthatják a hagyományos továbbképzéseket: elképzelhető, hogy a pedagógusok...

©

A közösségi oldalak hamarosan felválthatják a hagyományos továbbképzéseket: elképzelhető, hogy a pedagógusok nemsokára a Facebookon és a Twitteren értesülnek a legújabb tanítási módszerekről – adta hírül a Huffington Post.

Már meg is alakult egy amerikai csoport, amely ezzel foglalkozik. A cél az, hogy az évi néhány alkalmas továbbképzés helyett a tanárok a Facebookon és a Twitteren kérjenek tanácsot egymástól tanítási-nevelési kérdésekben: például arról, hogyan kezeljék a sajátos nevelési igényű gyerekeket, és hogyan oldják meg a felmerülő osztályfőnöki problémákat.

A témában már másodszor rendeztek konferenciát #140edu címmel (a név a Twitter-kommentek 140 karakterére utal). A rendezvényen számos olyan pedagógus vett részt, akiktől nem áll távol az internetes jelenlét: blogot vezetnek munkájukról, aktív tagjai a közösségi oldalaknak, és tematikus fórumokon osztják meg tapasztalataikat a kollégáikkal. Továbbképzéseket szerveznek a munkájukat elvesztő tanítóknak Nagy-Britanniában – összefoglalónkat itt olvashatod.