szerző:
Eduline

Felipe Espinosa úgy érezte, hogy még mindig szeretne tanulni valamit.

A perui egyetemi felvételi eljárásban a megszerezhető 450 pontból 400-at teljesített Felipe Espinosa, aki így 79 évesen iratkozhatott be hallgatóként ipari mérnöknek a Puebla-i Egyetemen.

Espinosa már özvegyen, öt gyermek felnevelése után döntött úgy, hogy szeretne diplomás lenni - írja az El Universal. 17 évesen állt munkába, így sokáig nem volt lehetősége, hogy befejezze a középiskolai tanulmányait. Végül 6 éve érettségizett, jó eredményekkel, majd néhány év szünet után adta be jelentkezését.

A feladás sosem volt a szótárában: még fiatalon egy munkagép miatt szilánkosra tört az egyik lába. Akkoriban sokat ivott és dohányzott, az állapota miatt az orvosok az amputációt javasolták. Espinosa viszont nem fogadta el, helyette minden más tanácsot betartva tett azért, hogy megmaradjon a lába, feladta a káros szenvedélyeit is.

Hogy megéljen, az egyetemi órák után gyümölcsöt és zöldséget árul a környéken.

Évfolyamtársai számára is kissé furcsa a helyzet, mind húsz év körüliek, az idős hallgató viszont nagyon nyitottan áll a közösségéhez.

Megható nap képe: 97 évesen átvehette az érettségijét egy nő

Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez. 97 évesen vehette át az érettségijét Margaret Thome Bekema, aki a ceremónián könnyekben tört ki.