szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezekkel a szakmákkal könnyen állást találhattok - itt vannak a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listája. Nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Vas megyében.

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, az 5. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2019/2020. tanévben című 5. melléklet).

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Itt találjátok a Vas megyei listát:

államháztartási mérlegképes könyvelő, asztalos, autótechnikus, CAD-CAM informatikus, Csecsemő és gyermekápoló, demencia gondozó, eladó, épületgépész technikus, fogtechnikus, gazda, gyógymasszőr, informatikai rendszerüzemeltető, kertész, kőműves, mentésirányító, ötvös, pincér, szakács, tejipari szakmunkás, térképész szaktechnikus, tetőfedő, vasútépítő és -fennatartó technikus, vízügyi szakmunkás.

Ha a teljes listára kíváncsiak vagytok, akkor itt megnézhetitek (45. oldalon kezdődik a lista).

Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek. Itt pedig azokat a képzéseket nézhetitek meg, amiket idén ingyenesen végezhettek el.

Újabb lista a hiányszakmákról: ilyen végzettséggel azonnal munkába állhattok

Ezekkel a szakmákkal könnyen állást találhattok - itt vannak a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listája. Nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Zala megyében.