Ezekkel a szakmákkal azonnal állást lehet találni: itt vannak a 2018-as hiányszakmák

1

Nyilvánosságra hozták a 2018/2019-es tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Pest megyében.

Forrás: Fülöp Máté

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, a 32886. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2018/2019. tanévben című 5. melléklet).

hirdetés
hirdetés

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Itt találjátok a Pest megyei listát:

ács, elektronikai műszerész, elektronikai technikus, épület- és szerkezetlakatos, erdészeti szakmunkás, gazda, gépgyártástehnológiai technikus, gépi forgácsoló, gyakorló ápoló, gyakorló mentőápoló, hegesztő, ipari gépész, kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, lovász, mezőgazdasági gépész, pék, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, vegyésztechnikus

Ezek a diákok kaphatnak ösztöndíjat a következő tanévben: itt a szakmalista

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2018/2019-es tanév hiányszakmáinak listája - azok a diákok, akik ezek közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak. A Szabóky Adolf ösztöndíjat azok a diákok kaphatják meg, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnak, és a hiányszakmák közül választanak. A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, a 32886.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Hiába harsogja a tévé, hogy ennyi meg annyi szabad állás van hazánkban, ha tisztességes bér kapnának - és nem éhbért - az emberek be is töltenék a helyeket. De a nettó 70-80 ezer egyszerüen nevetséges nap 8-10 óra munkáért. Ha a kormány olyan profin végezné a dolgát, akkor már rég 200 ezer lenne a minimálbér és egy két kizsákmányoló nem engedhetné meg magának, hogy a minimálbér mellett 6 órára bejelenti a munkavállalót igy szinte ellenőrizhetetlenné válik! Bohócot csinál a NAV-ból miközben a havi több tizmilliós bevételt zsebre vágja és él mint a király a mások veritékéből!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X