szerző:
Eduline

Hamarosan itt az érettségi, de mit érdemes ilyenkor inni és enni, hogy könnyebben menjen a tanulás? Itt a válasz.

©

Ezeket a vitaminokat érdemes a nagy vizsgák előtt fogysztani, hogy a legjobbat tudjátok kihozni magatokból:

A-vitamin a szemek egészségéért

Ha a vizsga előtt sokat ültök a gép előtt a tanulás maitt, akkor fontos, hogy megóvjátok a szemeteket vagy legalábbis támogassátok egészségét vitaminokkal. Az A-vitamin pont erre való. És miben található meg? A sárgarépában, sütőtökben, brokkoliban, sárgabarackban és a paradicsomban is.

B1 a fáradékonyság ellen

Tisztában vagyunk vele, hogy néhányan nehezen tudnak lemondani a kávé adta szuperképességekről, főleg a vizsgaidőszak alatt, de azt fontos tudni, hogy sok más élénkítő itallal is fenn lehet tartani a koncentrációs képességet. Ilyen például B1-vitamin, ami a pisztáciában és a napraforgóban is megtalálható.

Ha éppen szünetet szeretnétek tartani, hasznos dolgokkal doppingolhatjátok a szervezeteteket: például (ha nem vagytok allergiásak) diófélékkel, amelyek kifejezetten hasznosak az ilyen időszakokban a szervezetnek.

Érettségi felkészülés egészségesen: négy étel, amitől jobban megy a tanulás

Hamarosan itt az érettségi, de mit érdemes ilyenkor inni és enni, hogy könnyebben menjen a tanulás? Itt a válasz. A felkészülés alatt Nagyon sok diák az érettségi időszakban és később a vizsgaidőszakban is olyan stresszes, hogy inkább kihagyja az étkezéseket, kávét iszik és energiaitalokkal tartja ébren magát.

B6 pedig az idegesség és szorongás ellen

Nyilván minden diák sokkal ingerültebb az érettségi időszakban, de ezen is segíthettek, ha sok olyan ételt esztek, amiben van B6-vitamin. A szorongás ellen hatásos lehet például az avokádó, a banán és a búzacsíra is.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

De a legfontosabb a rendszer

Az utolsó hetekben figyeljetek arra, hogy kiegyensúlyozottan és rendszeresen táplálkozzatok, és ne maradjon ki a reggeli sem! Ha legalább a vizsgaidőszak/érettségi szezon alatt odafigyeltek ezekre, sokkal jobban tudtok majd teljesíteni is.

Nem véletlenül tartják a reggelit a legfontosabb étkezésnek. Az ilyen stresszes időszakokban még akkor is kell iktatni a reggelizést, ha egyébként gyakran elfelejtitek. Ha nem kívánjátok a szendvicset vagy péksüteményt, akkor egyetek gyümölcsöt, igyatok egy csésze teát, az is segíthet az energiapótlásban.

Kávé nélkül is lehet intenzíven tanulni, próbáljátok ki az alternatívákat

Néhányan nehezen tudnak lemondani a kávé adta szuperképességekről főleg a vizsgaidőszak alatt, de azt fontos tudni, hogy sok más élénkítő itallal is fenn lehet tartani a hosszútávú aktív figyelmet. Ti próbálkoztatok már? Mielőtt még a kávé helyett ajánlanánk más italokat, a legfontosabb, hogy hidratáljatok rendesen.