szerző:
Eduline

Áprilistól újra fontos dolga lesz a felvételizőknek, kezdődik a tavaszi ügyintézés.

©

Az E-felvételiben 2018. április 19-től folyamatosan nyomon követhetitek a rögzített adatokat, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumokat és azok feldolgozottsági státuszát, valamint láthatjátok a vizsgaeredményeiteket, a felvételi pontjaitokat, majd pedig a besorolási döntésről szóló határozatot is.

Kik nem kapnak többletpontot az emelt szintű érettségiért?

Májusban kezdődik a 2018-as tavaszi érettségi szezon - mikor nem jár többletpont az emelt szintű érettségiért? Az emelt szintű érettségiért csak akkor jár 50 többletpont, ha a felvételiző olyan tantárgyból dönt a nehezebb vizsga mellett, amely a kiválasztott szakon kötelező vagy választható érettségi tárgy, és azon legalább 45 százalékos eredményt ér el.

Folyamatosan elérhető és letölthető lesz a nyilvántartásban szereplő személyes adatokat és jelentkezéseket összesítő jelentkezői státuszlap, valamint az eljárás végén a besorolási döntés is.

A hiánypótlásról és a besorolási döntésről külön tájékoztató e-mailt kaptok, ezért fontos, hogy folyamatosan figyeljétek a jelentkezéskor megadott e-mail postafiókotokat.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Segítség a felkészüléshez: itt találjátok az előző évek töriérettségi feladatait

A történelemérettségire való felkészülés egyik leghatásosabb módja, ha az előző évek feladatsorait megoldjátok. Segítségül összeszedtük egy cikkbe azokat a linkeket, amikre szükségetek lesz. Itt mindent egy helyen megtalálhattok, ha az iskolai órákon kívül is szeretnétek felkészülni az érettségire. A tavalyi májusi történelemérettségi feladatsorait itt találjátok középszinten és emelt szinten, illetve ezeken a linkeken a feladatok megoldásait is megnézhetitek.