szerző:
Eduline

A 2014-es pótfelvételin a korábbiakhoz hasonlóan - egy-két kivételtől eltekintve - csak fizetős szakokat indítanak. Megnéztük, mennyibe kerül egy félév a tíz legnépszerűbb, nappali tagozatos alapképzésen. Cikksorozatunk második része.

Az öt legnépszerűbb szak önköltségéről itt olvashattok.

Ápolás és betegellátás

Az ápolás és betegellátás szak minden szakirányán ugyanannyiba kerül a képzés, csak intézményenként térnek el az árak. A Pécsi Tudományegyetemen, a Szent István Egyetemen és a Debreceni Egyetemen is 250 ezer forint egy félév, míg a Miskolci Egyetemen 260 ezer forintot kell fizetnetek.

Óvodapedagógus

A Debreceni Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen is 115 ezer forint egy félév, az Eötvös József Főiskolán 135 ezer, az Eszterházy Károly Főiskolán pedig 158 ezer forintot kell félévente fizetni. Ilyen lesz a 2014-es pótfelvételi: öt kérdés, öt válasz.

Pszichológia

A pszichológia képzésen már kevés a szabad hely, de még jelentkezhettek a Pécsi Tudományegyetem angol nyelvű képzésére - amely szemeszterenként 300 ezer forint -, vagy a Szegedi Tudományegyetemre, ahol egy félév 240 ezer forintba kerül.

©

Műszaki menedzser

A Szent István Egyetem több kara is indítja a szakot, az Ybl Miklós Építéstudományi Karon 250 ezer forint egy félév, a Gépészmérnöki Karon 225 ezer forint, a Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karon pedig 175 ezer forint. A Szegedi Tudományegyetemen 210 ezer forintot, míg a Debreceni Egyetemen már 270 ezer forintot kell a képzésért fizetni.

Gazdaságinformatikus

A Pannon Egyetemen 280 ezer forintot kell fizetnetek egy félévért. A Miskolci Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen 200 ezer forint, a Pécsi Tudományegyetemen, a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a Károly Róbert Főiskolán és a Gábor Dénes Főiskolán pedig 180 ezer forint a féléves önköltség.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!