szerző:
Eduline

Hogyan lehet benyújtani a felvételi jelentkezést? Milyen szabályok vonatkoznak a pótfelvételire és milyenek lesznek a ponthatárok? Fontos kérdésekre válaszolunk.

©

Hogyan lehet benyújtani a felvételi jelentkezést? 

A pótfelvételi jelentkezést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, az E-felvételi keretében, előzetes regisztrációt követően, 2018. július 27. – augusztus 6. között.

Milyenek lesznek a ponthatárok?

A 2018. évi pótfelvételi eljárás a 2018. évi általános felvételi eljárás szabályainak megfelelően zajlik. Például a pótfelvételi ponthatárai a jogszabályi minimumnál  (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50) sem lehetnek alacsonyabbak. Illetve a pótfelvételin meghirdetett szakokon a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 25-én meghatározott ponthatárnál (persze csak akkor, ha a szakot az általános felvételin is meghirdették). Vagyis ha egy egyetemen az önköltséges, levelező tagozatos gazdálkodási és menedzsment szak ponthatára 310 volt, a pótfelvételin sem lehet ennél alacsonyabb.

Az Egyetemek, főiskolák menüpont „Pótfelvételi eljárás 2018. (szeptemberben induló képzések)” fül alatt megtalálhatjátok az intézményenként meghirdetett képzések listája, a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb tudnivalókkal. Arról, hogy pontosan milyen szakokat hirdettek meg az egyetemek a pótfelvételiben, itt olvashattok:

Felvételizők, figyelem! Itt a 2018-as pótfelvételin meghirdetett szakok listája

Pénteken elindult a 2018-as pótfelvételi, itt nézhetitek a meghirdetett szakok listáját. A pótfelvételire augusztus 6-ig lehet jelentkezni. A pótfelvételire kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb augusztus 6-ig - a pótfelvételin csak egy képzést lehet megjelölni, a meghirdetett képzések teljes listáját itt találjátok.

Fontos, hogy tanulmányozzátok át a jelentkezési feltételeket, mert a szabálytalanul, vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.

Ilyenek lesznek a 2018-as pótfelvételi ponthatárai: a legfontosabb szabályok

Milyenek lesznek a ponthatárok a 2018-as pótfelvételin? Milyen szabályokra kell odafigyelnetek, ha jelentkeztek a pótfelvételire? A pótfelvételin meghirdetett szakokon a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 25-én meghatározott ponthatárnál (persze csak akkor, ha a szakot az általános felvételin is meghirdették).