szerző:
Eduline

Februárban le kell adni a felvételi jelentkezési lapot, de még fogalmatok sincs, milyen szakot jelölnétek meg? Sok minden iránt érdeklődtök, de nem tudjátok eldönteni, mivel foglalkoznátok? Ezek a pályaválasztási tesztet segítenek a választásban.

A palyanet.hu-n található, 20 kérdésből álló tesztben két-két lehetőség közül kell kiválasztanotok azt a tevékenységet, amelyet szívesebben végeznétek. A teszt végén megkapjátok, hogy milyen típusú munka illene hozzátok, illetve a hozzátok illő tevékenységeket és pályaterületeket. Számos tesztet találtok a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján is.

A kezdéshez kattintsatok a képre!
©

A similarminds.com tesztje öt skálán próbálja meghatározni a személyiségtípusotokat: mennyire vagytok extrovertáltak/introvertáltak, érzelmileg stabilak, szervezettek, egocentrikusak, illetve mennyire vágytok arra, hogy a tudásotokat bővítsétek. Harminc állításról kell eldöntenetek, hogy mennyire vonatkozik rátok - a teszt kitöltése után megkapjátok azokat a foglalkozásokat, amelyek illenek hozzátok. Itt öt másik pályaválasztási tesztet ajánlottunk.

A kezdéshez kattintsatok a képre!
©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!