szerző:
Eduline

A magyarérettségin két egymást követő évben is József Attila egyik versét hasonlíthatták össze a középszinten érettségiző diákok. A kétszintű érettségi rendszer bevezetése óta most szerepelt harmadjára a költő a középszintű feladatsorban.

©

Ahogy azt már korábban megírtuk, a 2018-as érettségi egyik feladatában József Attila-vers is szerepelt. A kétszintű érettségi rendszer bevezetése óta most szerepelt harmadjára a népszerű költő egy-egy érettségi feladatban.

Megvannak a középszintű magyarérettségi hivatalos megoldásai.
Az emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldásait is közzétették.

Itt van a magyarérettségi megoldása: szövegértési feladatsor

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok a magyarérettségiről.

Ezt a szövegértési feladatot kapták az érettségizők magyarból.

Választási témát is kaptak a magyarból középszinten érettségizők.

Nehéz szöveget kaptak a diákok a középszintű magyarérettségi szövegértési részében.

Az érvelés és a hivatalos levél írása sem okozhat gondot a magyarból középszinten vizsgázóknak.

József Attila- és Szabó Lőrinc-verset is kellett elemezni a magyarérettségin.

Először 2005-ben Levegőt! című versével szerepelt Kosztolányi Beírtak engem mindenféle Könyvbe című verssel. A tavalyi érettségin összehasonlító elemzésként lehetett választani - Radnóti Nem tudhatom verse mellett - József Attila Elégia című versét, idén pedig Fiatal életek indulója versét hasonlították össze az érettségizők Szabó Lőrinc Szegénynek lenni s fiatalnak című versével.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ilyen feladatok lesznek az idei magyarérettségin? 13 év témakörei összegyűjtve

Kosztolányi Dezső, Berzsenyi Dániel és Vörösmarty Mihály - leggyakrabban ez a három szerző tűnt fel a középszintű magyarérettségin az elmúlt tizenhárom évben. De vajon milyen irodalmi művet kapnak az idei érettségizők? Megnéztük, hogy a kétszintű érettségi bevezetése - vagyis 2005 - óta milyen irodalmi műveket kaptak az érettségizők: Kosztolányi, Berzsenyi és Vörösmarty is három-három művel jelent meg eddig a feladatsorokban.