szerző:
Eduline

Megszüntetné a kötelező közösségi szolgálatot a középiskolásoknál a Független Diákparlament. Azt javasolják a szaktárcának, hogy a feladat legyen önkéntes, és járjon érte pluszpont az érettségin. Bár sok iskola a szociális, kulturális feladatokat szorgalmazza a diákoknál, van, aki gyakorlatilag ingyen munkát végez közösségi szolgálat címén - olvasható a Hír TV oldalán.

Képünk illusztráció
©

A Hír TV beszámolója szerint a Független Diákparlament önkéntessé tenné a plusz feladatot.

„Azt javasoljuk, hogy az 50 órás közösségi szolgálatot tegyék önkéntes alapúvá, és mivel azt tudjuk, hogy az érettségin rengeteg mindenért lehet plusz pontot kapni, azt javasoljuk, hogy maximum 10 plusz ponttal díjazzák azt, aki ezt megcsinálja” - mondta Tarnay Kristóf szóvivő.

A diákszervezet két héten belül átnyújtja javaslatait az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

Kötelező önkéntes munka: akár a Diákparlamenthez is mehettek

Ötven órás önkéntes munkát kell igazolnotok, ha érettségizni szeretnétek. Most a Független Diákparlamenthez is jelentkezhettek, ha hiányzik még órátok. Azoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek - tehát 2012 szeptemberében vagy később kezdték el a középiskolát -, ötven óra közösségi munkát kell végezniük. Ez az érettségi-bizonyítvány kiadásának feltétele.