szerző:
Eduline

Több mint 8174-en próbálnak idén bejutni gazdálkodási és menedzsment szakra, közülük 3827-en a jelentkezési lap első helyén jelölték meg a legnépszerűbb BSc-képzést, 5190-en pedig állami ösztöndíjas helyet szereznének. Nem lesz könnyű dolguk.

©

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján önköltséges helyet sem egyszerű szerezni a népszerűbb felsőoktatási intézmények gazdálkodási és menedzsment képzésein, de igazán nehéz dolguk azoknak van, akik állami ösztöndíjasként tanulnának.

Államilag támogatott helyet ugyanis csak azok szerezhetnek, akik elérik az előzetesen meghúzott ponthatárt, ami az idén az 500-ból 440 pont. Vagyis ehhez nagyon jó középiskolai jegyek, kiváló érettségi eredmények, emelt szintű érettségi és/vagy nyelvvizsga kell.

Kevesen érik el ezt a ponthatárt, a tavalyi általános felsőoktatási felvételin 5281-en jelentkeztek állami ösztöndíjas gazdálkodási és menedzsment képzésre, és mindössze 398-an kezdhették meg tanulmányaikat államilag támogatott formában.

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségi - érdemes minél jobban felkészülni, hogy sok ponttal indulhassatok neki a felvételinek.

A 2017-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Felvételi 2017: ilyen ponthatárok várhatók a legnépszerűbb szakokon

Mire számíthatnak azok, akik a legnépszerűbb helyek valamelyikét jelölték meg a felvételin?