szerző:
Eduline

Nehéz az idei angolérettségi középszintjén kapott szövegértési feladatsor, vannak benne kérdéses részek - mondta az eduline-nak az Euro Nyelvvizsga Központ egyik vizsgáztatója.

©

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldása.

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldása.

A tavalyihoz hasonló, vagy attól valamivel nehezebb feladatsort kaptak a középszinten érettségizők angolból - mondta az eduline-nak az Euro Nyelvvizsga Központ egyik vizsgáztatója, aki hozzátette, úgy érzik, ez a vizsga erősebb, mint egy alapfokon elvárható, közelít a középfokhoz, még ha azt nem is éri el.

Mint ahogy azt az eduline elsőként megírta, idén az olvasott szövegértési feladatok között a diákoknak egy maláj családi vállalkozásról, az IKEA egyik termékéről, az Apollo-programban résztvevő űrhajósról, valamint a "hogyan írjunk bestsellert" szövegről kellett kérdéseket megoldaniuk.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész az "Olvasott szöveg értése" 60 perc időtartamú, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, majd végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!