szerző:
Eduline

Egy gravírozott toll, egy jó könyv vagy egy hatalmas csokor virág? Mivel érdemes megajándékozni az osztályfőnököt és a szaktanárokat, ha idén fejezitek be a középiskolát? Mutatunk pár könnyen elkészíthető, nagyon személyes ajándékot, aminek minden pedagógus örülne.

Üzenetek a palackból

Ehhez az ajándékhoz csak egy szép befőttesüveg kell, amelyet üvegfestékkel vagy csak egy szép szatén-, esetleg csipkeszalaggal lehet díszíteni. A lényeg az üveg belsejébe kerül: egy közepesen kemény papírlapból annyi csíkot kell vágni, ahány diák az osztályban tanul. Minden végzős felírja a papírcsíkra, mit köszönhet az osztályfőnökének, mit kedvel benne, melyik volt a négy év legemlékezetesebb közös élménye. Ha ez megvan, össze kell hajtani a papírcsíkokat, és bele kell tenni az üvegbe.

©

Virág - másképp

Szaktanároknak tökéletes választás, mert egy tubus festékkel tíz-tizenkét cserepet is ki lehet festeni. Csak egy cserepes virág kell hozzá, fekete, sárga és egy kis fehér festék. A feketére lekent részre bármilyen kedves üzenetet lehet írni vagy akár egy idézet is kerülhet a cserépre.

©

Tábla a terem ajtajára

Ennek az apró ajándéknak mnden tanár örülni fog - fessétek le a táblát valamilyen színre, és írjátok rá az adott pedagógus legjobb tulajdonságát. Az angoltanároknak a lenti szöveg is tökéletesen megfelel, más pedagógusnál jól működhet például a "XY tanárnő - aki még azt is elérte, hogy elolvassuk a Szigeti veszedelmet", "XY tanárnő - köszönjük az elmúlt négy év minden percét".

©

Köszönet gombokból

Ez egy gyorsan elkészíthető ajándék, szuper például az osztályfőnöknek - csak egy képkeretet kell vennetek és néhány gombot. A képkerethez járó üveglapot tegyétek félre, az alapra nyomtassátok rá a tanárotok nevét és egy kedves üzenetet, amelyet már csak körbe kell raknotok különböző gombokkal, ragasztóval rögzítsétek.

©
Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A legjobb dalok szerenádhoz - ami nem maradhat ki

Ha idén fejezitek be a középiskolát, hamarosan azon is el kell gondolkozni, hogy kikhez mentek szerenádozni és milyen dalokat fogtok énekelni. Itt van pár ötlet, ha teljesen tanácstalanok vagyok. Kezdjük azokkal, amelyek nem maradhatnak ki. Amolyan szerenádos klasszikusok.