szerző:
MTI

Az Oktatási Hivatal ezekben a napokban küldi ki a felsőoktatási intézményekbe jelentkezőknek a regisztrációs...

Már postán vannak a 2012-es felvételi regisztrációs levelei

Az Oktatási Hivatal ezekben a napokban küldi ki a felsőoktatási intézményekbe jelentkezőknek a regisztrációs csomagokat, amelyek többek között tartalmazzák a jelentkezési adatokat abban a formában, ahogyan a központi felvételi adatbázisba bekerültek. A csomagokat legkésőbb május végéig megkapják a diákok.

A hivatal tájékoztatója szerint a csomagból a személyes adatok mellett a megjelölt képzések és azok megfelelő sorrendje is ellenőrizhető. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a jelentkezési adatok május közepétől az e-felvételi felületén is elérhetők, azok esetleges javítása, a hiányzó információk pótlása is történhet az e-felvételi rendszerében.

A csomagokat legkésőbb május végéig megkapják az érintettek, kivéve a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezőket és a tanári mesterképzési szakot megjelölőket, ők a jelentkezés sajátosságai miatt június végéig kapják meg a dokumentumot.

A közlés szerint a csomag részét képező regisztrációs levélben szereplő információkat a jelentkezőnek kell ellenőriznie. A csomag tartalmazza a befizetett eljárási díjról szóló számlát is.

A közlemény szerint ha valaki egy alapképzési szakot csak állami ösztöndíjas formában jelölt meg, de vállalná a részösztöndíjas képzést is, akkor lehetősége van július 10-ig az adott szakok ilyen, "K"-jelzésű formáját utólag megjelölni. Részösztöndíjat műszaki, természettudományi, informatika képzési terület alapképzési szakjain, valamint földmérő, földrendező mérnöki, mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnöki, tájrendező és kertépítő mérnöki, orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapképzési szakokon lehet választani.

Felhívták a figyelmet arra is: a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszert az ügyintézési időszakban - július 10-ig, a dokumentumpótlás határidejéig - minden jelentkező használhatja, azok is, akik korábban papíralapú jelentkezési lapot adtak be. Akik nem szeretnék igénybe venni az e-felvételi rendszert, a megfelelő kérelmeket kitöltve és aláírva az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest Pf. 1190 postacímre juttassák el.