szerző:
Eduline

Mire számítson az, aki németből érettségizik? Mennyi ideje lesz az egyes feladattípusokra, és milyen segédeszközöket használhat? Erre kerestük a választ.

©

A középszintű német írásbeli vizsga összesen 180 perces, és 117 pont szerezhető ez alatt az idő alatt. A középszintű szóbeli 15 perces, és 33 pontot ér.

Középszinten az olvasott szöveg értésére 60 percet kaptok, ahogy az íráskészséget mérő feladatokra is. A nyelvhelyesség a hallott szövegértésre 30-30 perc jut. A vizsga felénél tarthattok egy 15 perces pihenőt.

 

Ilyen feladatokat kapnak a diákok a 2017-es angolérettségin

Május 11-én több tízezren érettségiznek majd angolból - utánajártunk, milyen feladattípusokra számíthattok, és milyenek a pontozás szabályai. Hány pontot szerezhettek az írásbelin? A középszintű angolérettségi írásbelije 180 perces, a négy feladatlap megoldásával maximum 117 pontot szerezhettek. Az olvasott szöveg értését mérő rész 60 perces, a nyelvhelyességi feladatsorra 30, a hallott szöveg értését ellenőrző feladatok megoldására szintén 30, az íráskészség rész kidolgozására 60 percet kaptok.

Az emelt szintű írásbeli vizsgára 240 percetek lesz 120 pontért, a szóbelire 20 perc 30 pontért.

Az olvasott szöveg értése az első feladat 70 pontért, míg a nyelvhelyességre 50 pont jár. A hallott szöveg értése 30, az íráskészség pedig 90 pontot ér. Félidőben itt is tartanak egy 15 perces szünetet.

Nyomtatott szótárt csak az íráskészség feladattípusnál használhattok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.