szerző:
Eduline

Nem csak az iskolai végzettség dönti el, kiből mi lesz, de azért érdemes megnézni, a leggazdagabb magyarok mit tanultak annak idején.

©

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója már évek óta a leggazdagabb magyarnak számít. Közgazdasági szakközépiskola után a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán diplomázott. Később a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakát is elvégezte. Vagyonát ma 200 milliárd forint körülire taksálják.

Bige László jelenlegi vagyona 175 milliárd forint körüli. A későbbi milliárdos még Kolozsváron diplomázott gyógyszervegyészként, ám később Magyarországon kereskedelemmel is foglalkozott.

 

Demján Sándor a harmadik leggazdagabb magyar, ő a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán (a mai Budapesti Gazdasági Egyetem) végzett. A rendszerváltás előtt az ÁFÉSZ-nál dolgozott, majd a Skála Áruházlánc vezérigazgatója, később a Magyar Hitelbank elnöke lett. A TriGránit fejlesztési Zrt.-t 1996-ban alapította.

Az ország negyedik legvagyonosabb embere, Széles Gábor villamosmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán szerezte, majd a Harvard Egyetem executive management programja keretében folytatta tanulmányait.