szerző:
MTI

Országos tájékoztató programsorozatot indít a továbbtanulásról a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ, az első előadás október 15-én lesz Budapesten.

©

A Diákhitel Központ MTI-hez hétfőn eljuttatott tájékoztatása szerint a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző ösztöndíjprogramokba, megismerkedhetnek az aktuális munkaerő-piaci trendekkel, tájékozódhatnak a finanszírozási lehetőségekről és a továbbtanulás pszichológiájáról is.

Az októberi és novemberi rendezvényeken szakemberek osztanak meg hasznos tanácsokat és gyakorlati tudnivalókat a felvételi jelentkezésről, pontszámításról, a finanszírozási lehetőségekről, az ösztöndíjakról, a pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeiről. Szakpszichológus tárja fel a továbbtanulás előtt álló fiatalok speciális életszakaszának lelki tényezőit, a Pénziránytű Alapítvány pedig útmutatást ad költségvetésünk megtervezéséhez, kiadásaink követéséhez.

Az ingyenesen látogatható, 80 perces programsorozat abban kíván segítséget nyújtani, hogy a diákok jövőjét hosszútávon meghatározó továbbtanulási döntést az érintettek ne családjuktól elszigetelve, hanem közösen hozzák meg, felelős, széleskörű tájékozódást követően. Az első előadás október 15-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lesz, a következő helyszín október 22-én a győri Széchenyi István Egyetem, november 3-án a Szegedi Tudományegyetem, november 5-én a Pécsi Tudományegyetem, november 10-én Debrecen, a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferencia Központ. Az előadások november 12-én, a Miskolci Egyetemen zárulnak.